torsdag 2 juli 2009

Vilken start!

Jag är SÅ imponerad över vad mycket ni alla skriver och stickar - det är jätteskoj! Välkomna allihop och hoppas att ni får ut mycket av att sticka tillsammans. Jag vet att det peppar mig enormt!
Själv har jag också rivstartat och stickat på i lite tjockare garn och grövre stickor än vad jag har gjort tidigare. Jag får äntligen till ett material som inte liknar pansar och som det händer något med!
Jag använder mig av grundmönstret för tumvante från Dandanells bok. Jag gör mellanstorleken med kiltumme och har lagt upp 64 maskor med Drops Karisma på stickor 3 mm. Tusen tack återigen till Dödergök som tipsade om grövre garn och att ha mönsterfärgen som en lös tråd - det underlättar enormt!

Själva mönstringen har jag tagit från Palestinska broderier. Jag vet inte riktigt om jag är nöjd med kruset som jag gjort med avigmaskor. Det blir lixom lite mer plats just där kruset är. Kanske drar jag inte åt ordentligt? Jag tror att jag river upp det här - frågan är bara om jag ska göra ett mönster med krokmaskor eller lämna själva vanten omönstrad? (Jag tar gärna emot tips men tipsaren ska också veta att broderier inte är min grej att utföra... jag rippar dem gärna till stickningen men syr helst inte...)


2 kommentarer:

Dödergök sa...

Vad kul att kunna hjälpa till lite.
Dina vantar är riktigt skitsnygga men jag håller med om att kruset på handen inte riktigt stämmer,
Antingen tycker jag att du skippar det eller så satsar du på ett mer organiskt krusmönster som grenar ut sig lite mer över vanten.
åter igen, otroligt vackert mönster på mudden!

Lisitalou sa...

jättesnygg mudd! gillar den mycket.