onsdag 1 juli 2009

Vågor


Gammalt Gotländskt mönster som jag gjort om lite. Till bottenfärgen använder jag handfärgat z-spunnet garn från sannsticks webbshop och varje våg ska få en egen blå/grön/turkos nyans är det tänkt. Broderigarn är suveränt till mönsterfärg om man som jag stickar med 2 trådar bottenfärg och en "lös" (onystad) mönsterfärgstråd. Jag tror att jag ska sticka de här raka utan tumkil för de är redan ganska stora, 80 maskor behövdes för att få till mönstret och fastän jag stickar på 2 mm stickor blir det ganska stort. Skönt att slippa anpassa mönstret till tumkil också.
Jättekul att vara igång, ingen sommar utan tvåändsstickning!

3 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Bra tips! Och jättesnyggt mönster.

Medea sa...

Supersnyggt mönster. Bra tips med en "lös" mönsterfärg. Kollade just på din blogg hur du gjort när du stickat mönsterstickning med du skrev bara två bottenfärg och en tråd mönsterfärg. Men nu fattar jag så att jag kan göra så till min tjur.

Dödergök sa...

Knit-Marie! Ja det underlättar flerfärgsstickning något enormt att inte ha ett tredje nystan att snurra upp, iställlet drar men bara ur den lösa tråden ur trasslet och låter bottenfärgen snurra upp sig som vanligt.

Medea! Kul att kunna vara till någon hjälp! :)