fredag 31 juli 2009

Ärmar

Ärmar till en kofta eller en jacka. Fram och bakstycket sys i vadmal eller stickas i någon av mönsterfärgerna, jag har ännu inte bestämt mig. Nederkanten är tvåändsstickad med krus och mönster i ljust blågrått. Jag tycker att de första varven alltid är lite knepiga så det blev en dubbelvikt snedrandig kant innan kruset. Resten av ärmen är stickad vanligt med reliefmönster av aviga maskor. Mitt Z-garn är väldigt löstvinnat och därmed lite svårstickat, men det gör inte så mycket när det är "vanlig" stickning. Mönster är från en mössa som finns i ett äldre nummer av Stickas medlemsblad. Min man har sina rötter i Gagnef och där är ju hela ärmen till dräkttröjan stickad i tvåändsstickning, de ärmarna har jag haft i tankarna när dessa nu är på gång.

4 kommentarer:

Stickeri sa...

Snyggt! Någon gång ska jag sticka tvåändsstickade ärmar. Men jag ska ta mig igenom några tumvantar och ett par fingervantar utan att ge upp först.

Froding sa...

Ja men Helene; är det vägen eller målet som är det viktiga...

Stickeri sa...

Jo visst. Absolut, det är klart det är vägen. Men eftersom det varit lite si och så med hur bra det gått med tvåändsstickningen så tänkte jag komma på tricket innan jag köper mer garn till ett par ärmar. Jag har nog en 7-8 hg i varierande tjocklek och färg att ta mig an först... Synd bara att jag inte klarar yllemössor, det får helt enkelt bli många vantar... Jag kan ju testa olika tekniker på varje par. Det par jag gör nu är ju extremt enkla. Det är bara många färger. Men inga dubbelvridningar pga färgbyten eller nåt.
(För övrigt så är det ju så att jag är den Helen som INTE har e på slutet..., jag vet att det är förvirrande i Sticka's blogg)

heidi sa...

vilket fantastiskt arbete! och så varm den ärmen kommer att bli!