torsdag 30 augusti 2007

Det drar ihop sig...

Mitt andra par tvåändsstickade vantar är färdiga, nu i augustis sista dagar... Jag har haft en trevlig stund med er här på bloggen. Kanske finns intresse för en fortsättning? Om inte annat så kanske nästa sommar? Förslag och kommentarer är naturligtvis välkomna!


Här är då alltså mina randiga tvåändsstickade vantar:

De är vita och ljusgrå, lite bleka i min smak (favvofärgen är typ svart...). Jag har svårt att bestämma mig för om jag ska låta dem vara eller om jag ska försöka mig på att färga dem. Jag har länge varit sugen på indigofärgning men med tanke på att man inte alltid vet hur det blir (enligt vad jag har förstått) så kanske det är bättre med någon annan variant. Eller så får de vara som de är...

Mönstret kommer från ett tvåändsstickningshäfte som jag köpt på Hemslöjden i Falun. Mindre än 50 gram av vardera färgen gick åt (det är Kampes tvåändsstickningsgarn) och jag använde stickor 2,5 mm.

Jag gillar modellen. Man stickar mudden först, vänder den sen ut och in och stickar resten av vanten. Det blev en ganska tajt vante för min hand, men jag gillar tajta vantar så det ska nog inte bli något problem. Annars har jag hört att det finns flera intressenter...

Jag hoppas kunna visa bättre bilder längre fram, när de är tvättade, jag har bättre med tid (och kanske en hjälpfotograf) och det är ljusare ute.

Tack för sällskapet! Och hur är det nu det brukar stå i kontaktannonser? Kanske vi 2 i sommar, eller varför inte hela livet? (kanske är jag avslöjad, jag läser sällan kontaktannonser...)
/Liisa

2 kommentarer:

Dödergök sa...

Vad fina de blev!
Jag har verkligen gillat den här parallellstickningen, jag har defenetivt den att tacka för att mina ärmar blev klara.

Stick-kine sa...

Så fina vantar du stickat! Ser välgjorda ut. Även om det "drar ihop sig" på den här sidan är jag beredd att fortsätta 2-ändstickningen! Normalt stickar jag med st nr 3 men då går det lite mer garn åt tror jag. Ska börja med 2,5 i stället så kanske jag "blir av" med mina växtfärgade garner!