tisdag 23 juni 2009

Jag har velat lära mig tvåändsstickning i åratal utan att komma till skott. Men nu kändes det som om det är dags att se om det verkligen är så svårt som jag trott, eller om jag haft fel:)

Såhär långt har det gått bra - uppläggningen såg svårare ut än vad den faktiskt är. Så förhoppningsvis så kommer det så småningom att resultera i en halvvante från boken "Vantar, mössor, sockar och sjalar". Som vanligt har jag förändrat mönstret så att det färdiga resultatet förhoppningsvis passar mig. Mönstret anger att man skall lägga upp 72 maskor, vilket skulle resultera i en vante som är 20 cm i omkrets - det är för stort för mina händer, så jag har minskat ner till 60 maskor.

Så spännande det är att se alla era andras inlägg på bloggen - det skall bli jättekul att få se hur det går för er:)

3 kommentarer:

Stickeri sa...

Men det där med 20 cm i omkrets... vad grundar du det på? Jag stickar löst till normalt i vanliga fall och alldeles hejdlöst hårt när jag tvåändsstickar. Till mina tumvantar la jag upp 72 maskor och det har visat sig ge en omkrets på 16 cm. Passar alltså precis runt handleden men kräver lite våld för att få över handen.

heidi sa...

enligt beskrivningen så motsvarar 32 m med 2mm stickor lika med 10 cm - alltså blir 64 m = 20 cm

jag får väl se om det passar - om inte annat så går det ju att repa upp;)

Stickeri sa...

Och jag som stickar med stickor 2,5...
Ja det är ju bara att testa. Annars får du väl göra som jag har planerat: göra tumkilen med fler maskor och köra efter en större storlek efter tummen. Då blir det bara trångt när vanten ska på. Kan ju funka som en oelastisk mudd kanske.
För jag orkar inte repa upp.