onsdag 18 juli 2007

Utan tumme


Men annars är en vante klar. Jag håller på att lägga upp för den andra vanten och tänker ta tummarna sist. De här är i kampes tvåändsstickningsgarn och mönstret är från ett häfte jag köpt på hemslöjden i Falun.

Det är fortfarande ok kul och jag gillar resultatet. Men jag undrar: när jag gör mina minskningar i sidorna så dras "minskningsraden" åt ena hållet. Jag minskar genom att sticka in en ledig sticka i bakre maskbågarna av de två första maskorna på en sticka, sedan vrida runt och hämta upp maskan från stickan före och dra igenom. (mittersta maskan av dessa tre hamnar överst) Arbetet dras åt vänster. Kommer det här rätta till sig när jag tvättat vanten? Kan jag dra åt på något annat sätt så att det inte drar sig? Minskar jag på fel sätt?
Kul annars att se era vantar! Kämpa på!

3 kommentarer:

Agneta sa...

Jadå jag kämpar på men inte går det fort. Har ingen fart när jag stickar tvåändstickning så jag hinner inte många varv åt gången.Du har jobbat på i alla fall.

Dödergök sa...

Fin vante!
Jag minskar precis som jag gör på "vanliga" vantar, dvs. ihopstickning innanför kantmaska i slutet på en sticka och överdragshoptagning innanför kantmaska i början på en sticka. Jag har provat lite olika avslutningar men jag tycker att den blir snyggast och den drar inte iväg år något håll.

Anonym sa...

Tack för tipset dödergök, ska testa det på nästa par vantar... Jag orkar inte repa upp... Hoppas på att vanten "rätar upp sig" när jag tvättar den.