torsdag 22 september 2011

Mobilfodral

Mobilfodral: rätsida, fog i botten, avigsida
Min tröja ligger i träda igen, men jag har fått till ett litet mobilfodral i alla fall! Det är kul att testa olika varianter av samma mönsteridé: först bara rät- och djupmaskor, och sedan samma mönster igen fast med aviga maskor också. Garnet är s-tvinnat, BC Shetlandsuld. Hoppas ingen får en chock! ;-)

Jag har förstått att s-tvinnat kan vara mindre lämpligt till ett stort projekt som en tröja eftersom det snos hårdare och hårdare, men till små projekt tycker jag att det är kul att testa olika garner och se villka tekniker de passar till.

På vissa sätt är jag traditionell när det gäller stickning: jag gillar verkligen gamla mönster och tekniker och tycker att det är synd att inte ta till vara på och bevara dem - men jag tycker inte att man måste göra precis likadant även om det också har ett värde. (Har lärt mig mängder genom att följa mönster exakt!)

Det som betraktas som tradition nu var ju nytt en gång, så jag har lite svårt för åsikter om "rätt" och "fel" när det gäller val av material, mönster och teknik. Inte för att jag har råkat ut för det så ofta, tack och lov. Har ni andra varit med om några pekpinnar?

3 kommentarer:

Catarina sa...

Jodå...många!!
Och jag slår hål på dessa "myter"/pekpinnar i ett huj! Blir nästan triggad till att motbevisa :-)

Dödergök sa...

Väldigt vackert mobilfodral, ser lite orientaliskt ut. Påminner mig om någonting jag sett förut, kanske turkiskt?

Jag hör ju till dem som vill avliva alla myter om tvåändsstickning och stickar i alla möjliga garner. Visst finns det de som nästan blir provocerade av att se ett par tvåändsstickade vantar i s-tvinnat garn men dem tycker jag bara synd om.

Jag ser traditioner som ett sätt att berika min stickning inte begränsa den. :)

Asplund sa...

Tack!

Vilket bra uttryck: traditioner som ett sätt att berika min stickning, inte begränsa den.

Jag kommer att citera dig! (Känner att jag har samma inställning. Ett mobilfodral i en traditionell teknik är väl ett bra exempel på det?)