söndag 28 augusti 2011

Igång igen

Det var väldigt länge sedan sist. Men takterna sitter i och jag undrar varför jag haft ett så långt uppehåll.
Nu är tanken att jag ska sticka in en figur i en tredje färg mitt på. Hjälp mig; Ska jag låta den 3:e tråden/färgen följa med hela vägen runt. Eller ska jag bara sticka med den där figuren ska vara och sedan fästa den tillbaka på baksidan till början av figuren och låta tråden vänta på att jag stickat runt varvet? Förstår ni hur jag menar?

5 kommentarer:

EvaL8 sa...

Förr stickade man in en liten figur, som på tröjärmar från Gagnef, med en tråd som inte följer varvet runt. Ofta började man mitt på tråden och stickade med två garnändar för att inte få så långa hopp.

Emmas dagar sa...

Tack för svar!
Då tänker jag inte helt tokigt i alla fall :-)

MaLaria sa...

Såg att Katja frågat Dödergök hur man slipper "glappet" mellan maskorna vid byte mellan 2 stickor, när man stickar strumpor. Mitt tips är: när du stickat klart den ena stickan- lägg den tomma åt sidan- nu har du bara de 4 stickorna som strumpan sitter på. Sticka över 2 eller 3 maskor från den vänstra stickan direkt över till den högra, plocka sen över dem till den tomma stickan och fortsätt som vanligt med 5 stickor.Gör så vid varje skarv. Så här gör jag när jag stickar strumpor o vantar, för att slippa den fula randen som blir i skarven mellan stickorna. Det är lite bökigt och omständigt i början kanske, men jag tycker det är värt mödan :) Hoppas du förstår hur jag menar och att du blir hjälpt av det. Nu ska jag lägga till din superfina blogg till min läslista. Kram från Syrrans Virknål.

Stick-kine sa...

Kolla in Tålamodspåsen, hon har en fin beskrivning av hur man stickar intarsia, vilket jag tror du menar!

Miriam sa...

På en blogg läste jag hur man kan göra. Sticka v. 1 när du kommer runt igen till figuren lyft de maskor som skulle stickas med mönsterfärgen, eftersom den tråden finns i slutet nu, när du har stickat och lyft alla maskorna i figuren sno garnet och vänd, nu kan du sticka alla de lyfta maskorna avigt . vänd igen och lyft alla maskor tills du kommer tillbaka till där du vände och fortsätt sticka, när du kommer tillbaka till figuren finns tråden där. Vartannat varv stickas figuren från rätsidan och vartannat v. från avigan. Kan ha varit hos tålamodspåsen jag läste detta smarta sätt